
Εξαιρετική συνταγή για γεμιστά με βοδινό κρέας!
2 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100γρ. άπαχο,ψιλοκομμένο βοδινό κρέας
1 μικρό, ψιλοκομμένο ξηρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2φλ. ρύζι basmati
2κ.γ. κύμινο
1κ.γ. γλυκιά πάπρικα
400γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1/2φλ. κατεψυγμένο αρακά
1κ.σ. φρέκα, ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
60γρ. baby σπανάκι
4 κόκκινες πιπεριές
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βοδινό κρέας. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι τα κομμάτια να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά για 3 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μετά βάζουμε το ρύζι, το κύμινο και την γλυκιά πάπρικα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες σε κύβους και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Βράζουμε το κρέας και το καλύπτουμε με ένα καπάκι. Μειώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά. Τελευταία προσθέτουμε τον αρακά και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Ταυτόχρονα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160/180C και προσθέτουμε το σπανάκι στο μείγμα. Παίρνουμε τις πιπεριές και τις γεμίζουμε ομοιόμορφα με την γέμιση και τις ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το ψιλοκομμένο δυόσμο και το κόκκινο κρεμμύδι και αφού σερβίρουμε τα γεμιστά περιχύνουμε με αυτή την "σάλτσα" από πάνω. Τέλος ρίχνουμε λίγο πιπέρι εφόσον το επιθυμούμε. Καλή όρεξη!