
Μια υγιεινή και γρήγορη συνταγή που μπορεί να συνδυαστεί με πολλούς τρόπους.
400 γρ ξερά ρεβίθια
¼ φλιτζανιού νερό
2 κουτ. σούπας ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από μισό λεμόνι
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι
½ κουτ. γλυκού κύμινο
¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τοποθετείτε τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Στη συνέχεια τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μίξερ προσθέτετε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το νερό, το κύμινο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον νερό.
Στη συνέχεια τοποθετείτε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.