
Μια νόστιμη φθινοπωρινή συνταγή
500 γρ κολοκύθα
2 πατάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Τζίντζερ σε σκόνη
Κουρκουμά σε σκόνη
Ελαιόλαδο
Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους και αφαιρούμε από την ντομάτα τα σποράκια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (πατάτα, κολοκύθα, καρότο, σκόρδο, ντομάτα και κρεμμύδι).
Τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά και έπειτα ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά.
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, τα αποσύρουμε από το μάτι, τα σουρώνουμε, ρίχνουμε το ζουμί σε ένα μπολ και αρχίζουμε να λιώνουμε τα λαχανικά είτε με μπλέντερ είτε με την ράβδο. (Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό για να γίνει πιο αραιή η σούπα).
Τέλος αφού λιώσουν όλα τα λαχανικά προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο.