
Γλυκό ψωμί με σπόρους Chia, παπαρούνας και χυμό λεμονιού. Μία εκπληκτική συνταγή για να ξεκινήσεις την μέρα σου γλυκά!
2φλ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
1/2φλ. ινδοκάρυδο
1/4φλ. ζάχαρη καρύδας (θα την βρείτε συνήθως στα βιολογικά προϊόντα)
1/4φλ. σπόρους Chia
1κ.σ. σπόρους παπαρούνας
2 αυγά
270ml κρέμα καρύδας
1/2φλ. σιρόπι σφενδάμου
1/4φλ. λάδι καρύδας
1 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/4φλ. χυμό λεμονιού
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C με 180C. Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, την ζάχαρη καρύδας και τους σπόρους. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μέχρι αυτά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, στο μείγμα αυτο προσθέτουμε το μείγμα με τα ξηρά υλικά (αλευρι, ινδοκαρυδο κλπ) και ανακατευουμε καλά μέχρι να συνδιαστούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα για ψωμί και ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά. Τέλος το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε!