
Λαχταριστή σαλάτα αλλά και χορταστική με πλούσια θρεπτικά συστατικά και λίγες μόνο θερμίδες! Δοκιμάστε την!
Για το κοτόπουλο:
- 400 γρ κοτόπουλο φιλέτο
- 3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- Σκόρδο (φρέσκο ή σκόνη)
- 1 κουταλιά φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
Για τη sauce με βαλσάμικο:
- ½ φλ. Παρθένο ελαιόλαδο
- 2 ½ κουταλιές μουστάρδα Dijon
- 1 ½ κουταλιά μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ φλ. Ξύδι Βαλσάμικο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη βάση της σαλάτας:
- 1 μεγάλο μαρούλι ή iceberg
- 200 γρ φρέσκια mozzarella σε μπαλίτσες
- 250 γρ ντοματίνια cherry
- 2 αβοκάντο μέτρια, κομμένα σε κύβους
- 1 χούφτα ωμά κάσιους
- Φρέσκο βασιλικό
Για το κοτόπουλο:
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο( περίπου ½ κ.γ από το καθένα). Ανακατέυουμε πιέζοντας τα φύλλα του βασιλικού για να βγάλουν τα αρώματα τους. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε αεροστεγές σακουλάκι και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα που παρασκευάσαμε. Πιέζουμε να φύγει ο αέρας από τη σακούλα και σφραγίζουμε αεροστεγώς. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-6 ώρες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς κελσίου και μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη sauce με βαλσάμικο:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη βάση της σαλάτας:
Όσο περιμένουμε να κρυώσει το κοτόπουλο τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ το μαρούλι κομμένο. Τοποθετούμε από πάνω τη mozzarella, τα τοματίνια, τους κύβους αβοκάντο, τα κάσιους και το βασιλικό. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη sauce μπαλσάμικο και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

