
Μια μακαρονάδα που φτιάχνεται πραγματικά στο λεπτό! Γεμάτη με 'καλά' λιπαρά και άκρως γευστική.
Κάντε την ατασθαλία σας με τον πιο υγιεινό τρόπο!
½ κιλό μακαρόνια
120γρ τριμμένη παρμεζάνα
250 γρ. ανάλατη ψίχα φιστικιού Αιγίνης
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Πιπέρι
Λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Speck/πανσέτα/μπείκον (προαιρετικά)
Βάζουμε σε μπόλικο βραστό νερό τα μακαρόνια μας να βράζουν.
Όσο περιμένουμε τα μακαρόνια βάζουμε όλα μας τα υλικά (και την πιπεριά)εκτός από το ελαιόλαδο στο μπλέντερ. Χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου γίνει ένας παχύρευστος πολτός, σαν πάστα.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το αλλαντικό μας έως ότου πάρει χρώμα.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα ανακατεύουμε με τον πολτό σε ένα μεγάλο σκεύος και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε το αλλαντικό που επιλέξαμε. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Επιλέξτε χοντρά μακαρόνια, τύπου bucatini, rigatoni ή πένες και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

