
Τόσο μυρωδάτο κέικ που θα χορτάσετε και μόνο απο τα αρώματα!
1 φλ. Ζάχαρη καρύδας
1 φλ. Φυστίκια Αιγίνης
3 αυγά (χωριστά ο κρόκος από τα ασπράδια)
½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
½ φλ ελαιόλαδο/βούτυρο κλαριφιέ/λάδι καρύδας
1 φλ. Γιαούρτι
½ κ.γ αλάτι ακατέργαστο
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ σόδα
1 φλ. Αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Στον πολυκόφτη αλέθουμε τα φυστίκια και μόλις γίνουν σκόνη ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη. Αλέθουμε πάλι για 1 λεπτό.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι και το λάδι μέχρι να γίνουν κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα ζάχαρης-φιστικιού και ανακατεύουμε με την μαρίζ.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το μπεικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το ανακατεύουμε με το μίγμα το προηγούμενο μίγμα μας. ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο μίγμα αλευριού, ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις απαλά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί καλά βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι (ή βάζουμε λαδόκολλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35-40 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κέικ μας μπορούμε να ρίξουμε από επάνω τριμμένο φυστίκι.

