
Μεγάλα μαλακά μπισκότα με ginger, ιδανικό σνακ για όλους!
2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. αλεσμένο ginger
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
3/4 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.σ. νερό
1/4 κόυπα μελάσα
2 κ.σ. ζάχαρη
Βήμα 1
Προθερμένουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Κοσκινίζουμε μαζί το αλέυρι, το ginger, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σ'ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε μαζί το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα χτυπάμε το αυγό με το νερό και τη μελάσα. Ανακατεύουμε σταδιακά τα κοσκίνισμενα υλικά στο μείγμα της μελάσσας.
Βήμα 3
Σχηματίζουμε τη ζύμη σε μπάλες μεγέθους καρυδιού και ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.Τοποθετούμε τα μπισκότα με απόσταση μεταξύ τους στο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει φύλλο ψησίματος.
Βήμα 4
Ψήνουμε για 8 εως 10 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελέιως (στο φύλλο ψησίματος) για 5 λεπτά πάνω σε μια σχάρα. Τέλος τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

