Γρήγορη και χαμηλή σε θερμίδες συνταγή που θα σας εκπλήξει γευστικά και θα σπάσει τη μονοτονία του βραδινού γεύματος σας!
- 400-500 γρ. φρέσκιες γαρίδες καθαρισμένες
- 1/3 φλ. μέλι
- ¼ φλ. Soy sauce
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλάκια παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σουσάμι
- Προαιρετικά φρεσκοτριμμένο ginger
- Λαχανικά τις επιλογής μας (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι)
- 1 ½ κούπα καστανό ρύζι
Ανακατεύουμε το μέλι , τη soy sauce, το σκόρδο, το σουσάμι και το τζίντζερ σε ένα βαθύ σκεύος. Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα σακουλάκι και τις περιχύνουμε με τη μισή από τη μαρινάδα μας. Τις κλείνουμε αεροστεγώς και ανακινούμε το σακουλάκι για να πάει η μαρινάδα μας παντού. Τις αφήνουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά έως 8-12 ώρες. Την υπόλοιπη μαρινάδα την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Όσο μαρινάρονται οι γαρίδες μας μπορούμε να ετοιμάσουμε το καστανό ρύζι και να βάλουμε τα λαχανικά στον ατμό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τοποθετούμε τις γαρίδες (χωρίς την μαρινάδα) και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ψηθούν από τη μια πλευρά (θα το καταλάβουμε όταν πάψουν να είναι ροζ-περίπου μετά από 1 λεπτό-)τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε την μαρινάδα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει. Ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό ακόμη.
Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους επάνω στο καστανό ρύζι και συνοδεύουμε με τα λαχανικά τις επιλογής μας.