
Απίστευτα μπισκότα με συνδιασμό από κινόα, νιφάδες βρώμης και αποξηραμένα κρανμπερίς για μία ξεχωριστή επιλογή που μπορείτε να απολαύσετε στα πρωινά σας γεύματα!
240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
250 ml ηλιέλαιο
250 γρ. μέλι
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. νιφάδες βρώμης
250 γρ. βρασμένη και στραγγισμένη quinoa (κινόα)
100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
100 γρ. σταγόνες/τσιπς σοκολάτας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την σόδα και το αλάτι και το περνάμε απο χοντρή σίτα. Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με το μέλι και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα της βανίλιας. Όταν ενσωματωθούν όλα αυτά, ρίχνουμε το αλέυρι και το ανακατεύουμε ίσα-ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αμέσως μετά προσθέτουμε τη βρώμη, την κινόα, τα κράνμπερις και την σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα. Έπειτα παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μέιγμα (ποσότητα ίση με 2 κουταλιές της σούπας) και τις ρίχνουμε πάνω σε ταψιά που τα έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά και όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο παρατηρούμε ότι από κάτω θα είναι καλά ψημένα, από πάνω θα έχουν πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και μέσα θα είναι λίγο άψητα αλλά έτσι πρέπει να είναι. Τέλος μπορούμε να τα τοποθετήσουμε και στην κατάψυξη για να έχουμε όποτε θέλουμε ένα υγιεινό σνακ!

