
Ένα εναλλακτικό κυρίως γεύμα που σίγουρα θα λατρέψετε!
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 φλ. κινόα
1 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 φλ. καλαμπόκι
2 μικρές κονσέρβες μαύρα φασόλια (χωρίς το νερό)
1/2 φλ. φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
Ρίχνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κινόα μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι και ρίχνουμε τον ζωμό των λαχανικών μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Προσθέτουμε το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα μέχρι να βράσει και έπειτα μειώνουμε την θερμοκρασία μέχρι το κινόα να μαλακώσει και ο ζωμός να απορροφηθεί εντελώς για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το καλαμπόκι στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι αυτό να πάρει θερμοκρασία. Τέλος προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια και το κόλιανδρο. Αφαιρούμε απο την φωτιά και έτοιμο για σερβίρισμα!

