
Μία διαφορετική συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
1κ.σ. sriracha σως
2 lime (ξύμα και χυμό)
2 μικρά μπρόκολα κομμένα
4 φιλέτα σολομό
500γρ. μακρύκοκκο ρύζι
2κ.γ. ψημένο σουσάμι
Αναμειγνύουμε την Sriracha σως με τα 2 κουταλάκια της σούπας χυμό λάιμ και το ξύσμα από μισό λάιμ σε ένα μικρό μπολ. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα δυο μπρόκολα και απο τις δύο πλευρές για περίπου 2 λεπτά από την καθεμιά. Το βγάζουμε από την φωτιά και το κλείνουμε με ένα καπάκι για να διατηρηθεί ζεστό. Έπειτα τοποθετούμε το σολομό σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και ψήνουμε την κάθε πλευρά για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε πάνω από τον σολομό την σως που φτιάξαμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να "καραμελώσει". Ταυτόχρονα μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στο πακέτο. Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο, σερβίρουμε τον σολομό και το ρύζι και περιχύνουμε με λίγες σταγόνες λάιμ. Τέλος, προσθέτουμε από πάνω το ψημένο σουσάμι και το πιάτο μας είναι έτοιμο!

