
Ένα πολύ υγιεινό και θρεπτικό κυρίως γεύμα. Καλή σας όρεξη!
2 ασπράδια αυγών
150 γρ. κοτόπουλο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. σουσάμι
1/4 φλ. χυμό λεμόνι
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. μέλι
1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο
1 μικρό κόκκινο λάχανο τριμμένο
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1/2 φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
αλάτι και πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και 1/2 κ.γ. αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βυθίζουμε το κοτόπουλο στο μείγμα με το ασπράδι και το σηκώνουμε να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα το επαλείφουμε με το σουσάμι και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο καθαρό πιάτο. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε εως ότου η πλευρά που βρίσκεται στο λάδι πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και έπαναλαμβάνουμε και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 8-10 λεπτά. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το μέλι, το τσίλι και το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε καλά. Έπειτα σε αυτό το μπολ βάζουμε το λάχανο, το καρότο και τον κόλιανδρο. Τέλος, σερβίρουμε σε ένα πιάτο το κοτόπουλο και το συνοδεύουμε με τη σαλάτα.

