Σούπα βελουτέ με...

Σούπα βελουτέ με παντζάρι

Σούπα βελουτέ με παντζάρι

Μια φθινοπωρινή συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πρώτο πιάτο και ως ένα ελαφρύ βραδινό.

Υλικά: 

3 μεσαία προς μεγάλα παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι σε κομμάτια

1 μπαστουνάκι σέλερι σε ροδέλες

1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

2 μέτρια καρότα ή 1 μεγάλο, σε ροδέλες

1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών

4-5 μπαχάρια

1 φύλλο δάφνη

μερικά φύλλα μαϊντανού κομμένα σε λεπτές λωρίδες

γιαούρτι για το σερβίρισμα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: 

Σε κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, να μαλακώσει χωρίς να αλλάξει χρώμα (2-3 λεπτά). Βάζετε τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύετε 1 λεπτό και προσθέτετε το νερό ή το ζωμό λαχανικών (θα πρέπει να τα υπερσκεπάζει), αλάτι και πιπέρι.
Φέρνετε σε βρασμό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 50-60 λεπτά. Αποσύρετε, αφαιρείτε τη δάφνη, αφήνετε 5 λεπτά και πολτοποιείτε με τη ράβδο όλα τα λαχανικά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι –θα το χρειάζεται σίγουρα. Μπορείτε να της προσθέσετε επίσης 1 κ.σ. ξίδι.

Μεταφέρετε την κόκκινη σούπα με παντζάρια σε μπολ (ζεστά) προσθέτοντας 1 κ.σ. γιαούρτι ανά μπολ και μαϊντανό.

Share: 

NEWSLETTER

Newsletters

Eγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε προσφορές μας!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

FIND US

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Διαιτολόγοι της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν το κέντρο διατροφικής υποστήριξης Health Nutrition. Οι διαιτολόγοι που το απαρτίζουν με γνώμονα την αγάπη τους για τη διατροφή και την υγεία καθώς και την επιστημονική τους γνώση δουλεύουν εξατομικευμένα βάσει των αναγκών σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαιτολόγοι Θεσσαλονίκη | Health Nutrition

Εγνατία 86, Κέντρο, ΤΚ 546 23, Θεσσαλονίκη

2310 22 30 40

info[a]diaitologoi-thessaloniki.gr

www.diaitologoi-thessaloniki.gr

Διαιτολόγοι Θεσσαλονίκη | Nutrition Health