
Ένα από τα γνωστότερα πιάτα της λιβανέζικης κουζίνας
Υλικά:
- 100 γρ. πλιγούρι ψιλό
- 1-2 ματσάκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
- χυμός από 1-2 λεμόνια
- 3 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ καλύπτουμε το πλιγούρι με βραστό νερό και αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και το αγγούρι . Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το λεμόνι, αλατοπίπερο και λάδι.

