
Αποτελεί ένα πολύ νόστιμο φαγητό αλλά συγχρόνως είναι και σημαντική πηγή σιδήρου αφού συνδιάζει όσπρια με ρύζι!
2 κ.σ. ξύδι
80ml ελαιόλαδο
1κ.σ. μουστάρδα
400γρ φακές, ξεπλυμένες και στραγγισμένες
2φλ μαγειρεμένο καστανό ρύζι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4φλ φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
1/3φλ φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη μουστάρδα και έπειτα προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις φακές και το καστανό ρύζι σε ένα άλλο μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τρίβουμε το μαρούλι radicchio και προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό και το εστραγκόν. Τέλος, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί με την σως που φτιάξαμε απο ελαιόλαδο, ξύδι και μουστάρδα και σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο.
Καλή σας όρεξη!

