Φασολάδα με νούμπ...

Φασολάδα με νούμπουλο Κέρκυρας

fasolada-me-noyboylo-health-nutrition

Αν βαρεθήκατε τα όσπρια, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό!

Το νούμπουλο δίνει μια γεμάτη γεύση στη φασολάδα μας με χειμωνιάτικα αρώματα.

Υλικά: 

500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια

150 γρ. νούμπουλο ή οποιοδήποτε άλλο παστό κρέας

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο (και τα φύλλα του)

4 Καρότα κομμένα σε καρέ

4 ντομάτες ώριμες περασμένες στο μούλτι

½  φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

½  κουπα ντοματοπελτέ

Πολύ λίγο αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση: 

Μουλιάζουμε τα φασόλια μας από το προηγούμενο βράδυ με τον κατάλληλο τρόπο. Έπειτα τα βράζουμε για 35-40 λεπτά ανάλογα με το όσπριο. Προσοχή δεν πετάμε το νερό που τα βράσαμε μιας και θα το χρησιμοποιήσουμε μετά. Εξάλλου πετώντας το νερό που έβρασαν τα φασόλια μας πετάμε και όλες τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες που αυτά περιέχουν.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, στην  κατσαρόλα μας και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν (δεν χρειάζεται να σωταριστούν). Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τις φρεσκοτριμμένες ντομάτες με τον πελτέ και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε τα φασόλια και το βραστό τους νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει 4-5 εκατοστά από την επιφάνειά τους. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30-35 λεπτά. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας.

Την φασολάδα την μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για να μην δυαλυθούν τα όσπρια, αλλά και να χυλώσουν. Επίσης ακόμη ένα τρίκ είναι να ρίξουμε το ελαιόλαδο μας στο τέλος του βρασμού δηλαδή αφού σβήσουμε τη φωτιά. Έτσι και η φασολάδα μας θα χυλώσει αλλά και θα έχουμε κρατήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά και αρώματα από το ελαιόλαδο.

Περίπου 15 λεπτά πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από το μάτι ρίχνουμε μέσα στη φασολάδα μας το νούμπουλο ή όποιο κρέας έχουμε επιλέξει. Προσοχή στο αλάτι μιας και το κρέας μας είναι πολύ αλμυρό και ίσως δεν χρειαστεί να βάλουμε και καθόλου αλάτι.

Η φασολάδα μας θα πάρει όλα τα αρώματα από το νούμπουλο και θα της δώσει μια πικάντική νοστιμιά.

Σερβίρουμε τη φασολάδα αχνιστή με ελιές αν μας αρέσουν.

Ιδιαίτερη προσοχή στη συγκεκριμένη συνταγή για τα άτομα με υπέρταση ή που ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε νάτριο.

Share: 

NEWSLETTER

Newsletters

Eγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε προσφορές μας!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

FIND US

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Διαιτολόγοι της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν το κέντρο διατροφικής υποστήριξης Health Nutrition. Οι διαιτολόγοι που το απαρτίζουν με γνώμονα την αγάπη τους για τη διατροφή και την υγεία καθώς και την επιστημονική τους γνώση δουλεύουν εξατομικευμένα βάσει των αναγκών σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαιτολόγοι Θεσσαλονίκη | Health Nutrition

Εγνατία 86, Κέντρο, ΤΚ 546 23, Θεσσαλονίκη

2310 22 30 40

info[a]diaitologoi-thessaloniki.gr

www.diaitologoi-thessaloniki.gr

Διαιτολόγοι Θεσσαλονίκη | Nutrition Health