Φιλέτα ψαριού στη...

Φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα

Τα φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα είναι ίσως ο ιδανικότερος τρόπος μαγειρέματος ειδικά για τα ψάρια που δεν έχουν λίπος και πρέπει να διατηρηθούν ζουμερά.

Υλικά: 

4 φιλέτα ψαριού (ιδανικά επιλέξτε γλώσσα. πέρκα ή λυθρίνι)

2 ξηρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

2κ.γ. μουστάρδα

1/2κ.γ. μέλι

4κ.σ. ελαιόλαδο

4 κλωναράκια θυμάρι

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.

Έπειτα ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ. Παίρνουμε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το μέλι και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο της κουζίνας και στο κέντρο κάθε λαδόκολλας ακουμπάμε από ένα φιλέτο ψαριού. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Τοποθετούμε από πάνω φέτες λεμονιού και από ένα κλωναράκι θυμαριού και κλείνουμε την λαδόκολλα. Η ένωση κατά μήκος πρέπει να είναι στην πάνω πλευρά και γυρίζουμε την λαδόκολλα που περισσέυει στα πλαϊνά κάτω από το πακέτο. Μετά τοποθετούμε τα πακέτα στο ταψί ή σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τέλος σερβίρουμε το ψάρι μέσα στη λαδόκολλα για να διατηρηθούν τα φιλέτα ζεστά.

Share: 

NEWSLETTER

Newsletters

Eγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε προσφορές μας!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

FIND US

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Διαιτολόγοι της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν το κέντρο διατροφικής υποστήριξης Health Nutrition. Οι διαιτολόγοι που το απαρτίζουν με γνώμονα την αγάπη τους για τη διατροφή και την υγεία καθώς και την επιστημονική τους γνώση δουλεύουν εξατομικευμένα βάσει των αναγκών σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαιτολόγοι Θεσσαλονίκη | Health Nutrition

Εγνατία 86, Κέντρο, ΤΚ 546 23, Θεσσαλονίκη

2310 22 30 40

info[a]diaitologoi-thessaloniki.gr

www.diaitologoi-thessaloniki.gr

Διαιτολόγοι Θεσσαλονίκη | Nutrition Health