
1 μικρή δέσμη ματσάκι μάραθο
1 πράσο
3 κλοναράκια σέλινο
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι
4 σκελίδες σκόρδο
3-4 ντομάτες
1 δέσμη φρέσκου θυμαριού
440 γρ. φρέσκα λευκά ψάρια
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
400 γρ. μύδια, στρείδια, γαρίδες
Ψιλοκόψτε το μάραθο, το πράσο, το σέλινο, το τσίλι και στη συνέχεια ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Κόψτε τις ντομάτες και ξεχωρίστε τα φύλλα και τη δέσμη του θυμαριού. Έπειτα κόψτε τα λευκά ψάρια σε κομμάτια. Μαγειρέψτε αργά το μάραθο, το πράσο, το σέλινο, το τσίλι κι το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι αυτά να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε 1 λίτρο νερό και το ποτήρι με το λευκό κρασί και αφού βράσει το νερό με το κρασί μειώστε την φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά. Αφού μαγειρευτούν τα λαχανικά, προσθέστε τις κομμένες ντομάτες, το θυμάρι και τα ψάρια. Όταν τα ψάρια μετατραπούν σε αδιαφανή προσθέστε τα μύδια, τα στρείδια και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες και να ανοίξουν τα μύδια. Τέλος αφού μαγειρευτεί η σούπα, σερβίρετε με λίγες σταγόνες ελαιολάδου και λίγο ψιλοκομμένο τσίλι.

