Ψαρόσουπα

Ψαρόσουπα

Υλικά: 

1 μικρή δέσμη ματσάκι μάραθο

1 πράσο

3 κλοναράκια σέλινο

1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι

4 σκελίδες σκόρδο

3-4 ντομάτες

1 δέσμη φρέσκου θυμαριού

440 γρ. φρέσκα λευκά ψάρια

ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

400 γρ. μύδια, στρείδια, γαρίδες

Εκτέλεση: 

Ψιλοκόψτε το μάραθο, το πράσο, το σέλινο, το τσίλι και στη συνέχεια ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Κόψτε τις ντομάτες και ξεχωρίστε τα φύλλα και τη δέσμη του θυμαριού. Έπειτα κόψτε τα λευκά ψάρια σε κομμάτια. Μαγειρέψτε αργά το μάραθο, το πράσο, το σέλινο, το τσίλι κι το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι αυτά να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε 1 λίτρο νερό και το ποτήρι με το λευκό κρασί και αφού βράσει το νερό με το κρασί μειώστε την φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά. Αφού μαγειρευτούν τα λαχανικά, προσθέστε τις κομμένες ντομάτες, το θυμάρι και τα ψάρια. Όταν τα ψάρια μετατραπούν σε αδιαφανή προσθέστε τα μύδια, τα στρείδια και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες και να ανοίξουν τα μύδια. Τέλος αφού μαγειρευτεί η σούπα, σερβίρετε με λίγες σταγόνες ελαιολάδου και λίγο ψιλοκομμένο τσίλι.

Share: 

NEWSLETTER

Newsletters

Eγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε προσφορές μας!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

FIND US

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Διαιτολόγοι της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν το κέντρο διατροφικής υποστήριξης Health Nutrition. Οι διαιτολόγοι που το απαρτίζουν με γνώμονα την αγάπη τους για τη διατροφή και την υγεία καθώς και την επιστημονική τους γνώση δουλεύουν εξατομικευμένα βάσει των αναγκών σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαιτολόγοι Θεσσαλονίκη | Health Nutrition

Εγνατία 86, Κέντρο, ΤΚ 546 23, Θεσσαλονίκη

2310 22 30 40

info[a]diaitologoi-thessaloniki.gr

www.diaitologoi-thessaloniki.gr

Διαιτολόγοι Θεσσαλονίκη | Nutrition Health