
Τα pancakes είναι κάτι σαν τηγανίτες αλλά στο πιο αφράτο τους και είναι ιδανικά για ένα χορταστικό πρωϊνό. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την καταπληκτική συνταγή!
1 1/2 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. σόδα φαγητού
1 κ .σ. ακατέργαστη ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
διάφορα μούρα και σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Έπειτα παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας και αφήνουμε να ψηθεί για ένα με δύο λεπτά περίπου και στη συνέχεια γυρνάμε και αφήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος σερβίρουμε τα pancakes με σίροπι σφενδάμου και διάφορα μούρα ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο επιθυμούμε.