
"Σπανακόρυζο" με πλιγούρι...! Δεν θα βρείτε πιο νόστιμη, υγιεινή και εύκολη σύνταγη!!
1 κιλό σπανάκι
1 φλυτζάνι πλιγούρι
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο
1 χουφτα ψιλοκομμένο μαιντανό
1 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένες ντομάτες
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
Χυμό λεμονιού
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά
1/2 φλυτζανι ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κούπα νερό και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε μέσα και το σπανάκι το οποίο και θα έχουμε πλύνει επιμελώς. Μόλις μαραθεί καλά το σπανακι μας προσθέτουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα. Αφήνουμε 5 λεπτά και επειτα συμπληρώνουμε 2-3 φλ. νερό και το πλιγούρι. Τέλος ρίχνουμε τα μυρωδικά, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε χυμό λεμονιού (αν και μπορείτε να το προσθέσετε στο πιάτο σας). Μόλις σβήσουμε την εστία ρίχνουμε και το ελαιόλαδο.
Απολαύστε το!
Πρόκειται για μια ακρως υγιεινή συνταγή και ταυτόχρονα πεντανόστιμη!
Σημείωση: Προσωπικά μιας και δεν μου αρεσει το κρεμμύδι το βάζω ολόκληρο και στο τέλος το αφαιρώ ευκολα!
Μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια για εξτρά γεύση αλλά και ως μια πηγή πρωτείνης.

